Zobacz co nasz Szef Kuchni może wyczarować dla Ciebie
Przystawki
Polędwiczki z morelą w delikatnej galaretce
Pasztet myśliwski z żurawinowym sosem na chrupkim pieczywie
Roladka z łososia faszerowana masełkiem chrzanowym i delikatnymi szparagami
Tatar z łososia na chrupkim pieczywie
Łosoś wędzony z kremowym twarożkiem i papryczką, podany na razowym pieczywie
Delikatna sałatka z paluszkami krabowymi a’la Ceviche
Zupy
Rosół tradycyjny z mięs mieszanych z makaronem
Krem cebulowy z grzankami paryskimi i czapą serową
Krem serowy z groszkiem ptysiowym
Krem z brokuł z grzankami paryskimi
Krem z leśnych grzybów z groszkiem ptysiowym
Krem z pieczarek z grzankami
Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym i świeżą bazylią
Danie główne
Mięsa
Filet z kaczki „a la Zingeros” serwowany z pieczonym jabłkiem i żurawiną
Filet z kurczaka po parysku z dodatkiem smażonych pieczarek
Filet z piersi indyczej zapiekany z mozzarellą i udekorowany ananasem
Kotlet de Volaille z masełkiem w złocistej panierce
Smażony filet z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych
Smażony filet z kurczaka zawijany w szynkę wiejską
Udziec indyczy pieczony w podgrzybkach i śmietanowym sosie
Zapiekane fileciki z kurczaka zawijane w bekon podane z sosem serowym
Karczek nadziewany śliwką w jasnym sosie pieczeniowym
Kotlet schabowy „Szwajcar” nadziewany serem
Kotlet schabowy tradycyjny
Polędwiczki schabowe duszone z kurkami w śmietanowym sosie
Roladki schabowe faszerowane w towarzystwie pora duszone w sosie piwnym
Schab na sposób szlachecki zwijany, w sosie z leśnych grzybów
Zraziki wieprzowa zawijane z papryką, cebulką i ogórkiem w sosie własnym
Gotowana sztuka mięsa wołowego podana z bukietem jarzyn blanszowanych
Roladki wołowe duszone ze śliwką w aromacie jałowca
Tradycyjna „Śląska” rolada wołowa w sosie
Łosoś z rusztu z masełkiem czosnkowym
Pstrąg w płatkach migdałowych
Sandacz po polsku w białym sosie
Dodatki
Kluseczki śląskie
Kluseczki szare
Ziemniaki z koperkiem
Puree ziemniaczane z masełkiem
Ziemniaczki smażone z boczkiem i cebulką
Frytki
Amerykany (pieczone cząstki ziemniaka)
Smażone ziemniaki Douphine
Ryż zapiekany z warzywami po chińsku
Ryżowe curry
Surówki
Z kapusty białej
Z kapusty czerwonej
Z kapusty pekińskiej
Z marchewki z jabłkiem
Z pora w sosie majonezowym
Z selera z rodzynkami
Mizeria z ogórków zielonych w sosie jogurtowym
Kapusta kiszona zasmażana
Kapusta czerwona na ciepło z rodzynkami
Desery
Desery
„Banana split” – banan w czekoladzie z gałką lodów
Kryształki z galaretek owocowych z bitą śmietaną i wiśniami
Panna Cotta w sosie z czerwonego wina i malin
Puchar lodów z bitą śmietaną polanych owocowym musem
Sernik na ciepło podany z sosem czekoladowym
Szrlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
Tiramisu deser włoski
Torty
Kremowy o smaku:
czekoladowy
czekoladowo – orzechowy
orzechowo – rumowy
Śmietanowy o smaku:
adwokatowy
gruszkowo – czekoladowy
gruszkowy
owoce lasu
szwarcwaldzki czekoladowy z wiśniami
Ciasta
„Pijok” w czekoladzie
Ciasto adwokatowe
Ciasto orzechowe snickers
Ciasto z kremem i kryształkami z galaretki owocowej
Miodownik
Sernik czarno-biały
Sernik z brzoskwinią
Szarlotka z kruszonką
Zimna płyta
Ryby i Śledzie
Śledź w sosie śmietanowym z dodatkiem jabłka
Śledź tradycyjny w oleju
Śledź pikantny – rolmops
Śledź „po królewsku” w sosie musztardowym z dodatkiem sałatki z pikli
Śledź „po cygańsku” w sosie pomidorowym
Śledź w złocistej zapiekanej cebulce, z rodzynkami i szczyptą cynamonu
Śledź opiekany w korzennej zalewie octowej
Śledź wiosenny z porem i ogórkiem zielonym w sosie musztardowym
Śledź orientalny w sosie słodko – kwaśnym
Kuleczki rybne w korzennej zalewie octowej
Pieczona ryba podana w sosie kaszubskim
Tradycyjna ryba „Po grecku” z zapiekanymi jarzynami
Terrine z łososia wędzonego z sosem śmietanowo – chrzanowym
Galarety
Pstrąg gotowany na sosie chrzanowym w galarecie
Roladki szynkowe z masłem chrzanowym
Roladki szynkowe z masłem chrzanowym z dodatkiem szparagów
Indyk z owocami w galarecie z dodatkiem hiszpańskiego wina Malaga
Roladki z łososia z masłem chrzanowym z dodatkiem szparagów
Tymbaliki z drobiu
Galareta wieprzowa
Ozorki wieprzowe peklowane
Mięsa faszerowane oraz pieczone
Galantyna z kurczaka w owocach
Kurczak z nadzieniem mięsnym z rodzynkami, w owocach
Pikantne piersi z kurczaka w marynacie z białego wina i papryczek piri – piri
Pasztet pieczony serwowany z sosem chrzanowym
Nabiał
Deska serów pleśniowych dekorowana owocami: Brie, Camembert, Roquefort i żółty
Jaja faszerowane pieczarkami
Jaja tradycyjne w sosie „Tatarskim”
Jaja w sosie wiosennym z rzodkiewką, szczypiorkiem i ogórkiem zielonym
Sałatki
Sałatka z kurczaka wędzonego serwowana w kruchych babeczkach
Sałatka warstwowa z białej i czerwonej fasoli w sosie majonezowym
Sałatka kartoflana „Niemiecka” w sosie majonezowo – czosnkowym
Sałatka „Gyros” z grillowaną piersią z kurczęcia w pomidorowo-majonezowym sosie
Sałatka „Królewska” z ananasem i szynką w sosie majonezowo – śmietanowym
Sałatka śledziowa – warstwowa w jogurtowo-majonezowym sosie
Sałatka „Włoska” z tuńczykiem i makaronikami w oliwie z oliwek
Sałatka tradycyjna feta i oliwkami w sosie vinaigrette
Sałatka „Wspomnienie Chin” z jarzynowa z sosem majonezowym
Sałatka „Grecka” z serem makaronem w sosie orientalnym
Szaszłyczki z jarzyn konserwowych
Mieszanka marynowanych grzybów leśnych
Gorąca kolacja
Płonący udziec wieprzowy serwowany z kapustą „po kasztelańsku” lub kaszą „po chłopsku”
Pieczony prosiak ze smażonymi ziemniaczkami i kapustą zasmażaną
Udko z kurczaka z frytkami i bukietem warzyw grillowanych
Karczek pieczony w parmezanowej skórce z dodatkiem puree ziemniaczanego i zestawu surówek
Orientalny filet z kurczaka „Po seczuańsku” z ryżem zapiekanym z jarzynami w sosie sojowym z surówką z kapusty pekińskiej
Polędwica w aromatycznym sosie śmietanowym z borowikami z ziemniaczkami smażonymi z boczkiem i surówką
Pstrąg z rusztu podany z prażonymi płatkami migdałów i cesarską mieszanką jarzyn
Pulpeciki duszone w jasnym sosie pieczeniowym nadziewane serem z kluseczkami kopytkowymi i bukietem warzyw gotowanych na parze
Sakiewka z kurczaka ze smażonymi ziemniaczkami i surówką
Szaszłyk „Gruziński” na śliwowicy serwowany z czerwonym ryżem i sałatką Szwedzką
Wieprzowina po Tajsku w orientalnym sosie słodko – kwaśnym podana z ryżem i surówką
z selera z rodzynkami
Barszczyk czerwony z babeczkami mięsnymi i grzybowymi
Barszczyk czerwony z krokietem mięsnym
Barszczyk czerwony z pasztecikiem mięsnym
Wołowina Strogonów
Bogracz z kluseczkami
Flaczki w rosole
Frankfuterki płonące serwowane z żurkiem na wędzonce
Żurek tradycyjny z jajem i szynką
Napoje gorące
Kawa Espresso
Kawa Cappuccino
Kawa Latte Macchiato
Herbata Lipton
Herbata smakowa
Napoje alkoholowe
Piwo z beczki
„Żywiec”
Wina białe
Wina różowe
Wina czerwone
gin
rum
brandy
koniak
likier
whisky
wódki
białe i kolorowe
Napoje bezalkoholowe
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna n/gazowana
Herbata mrożona Nestea
Pepsi
Mirinda
7-up
Sok pomarańczowy
Sok grejpfrutowy
Sok jabłkowy
sok porzeczkowy
Wszystkie dania serwowane przez naszą kuchnię są przygotowywane od podstaw w związku z czym zachęcamy do wcześniejszego kontaktu z nami w celu ustalenia menu.